Kampblog KB ‘24: Dag 2

Dag 2 werd actief ingezet met een luide muzikale wekdienst. Al snel zat iedereen enthousiast aan de ontbijttafel die niet enkel lekkere boterhammen met beleg voorschotelde maar dit ook aanvulde met heerlijke chocoladerepen.

De Sloebers hadden na het eten de smaak helemaal te pakken en zetten hun dag verder met het grote chocospel. Smullen!!! Ondertussen hadden de Speelclubbers hun handen helemaal vol met hun gehandicaptendag. Hierdoor bliezen ze hun reeds gekende spelen opnieuw leven in. De Rakwis schakelde dan weer een versnelling hoger met het levend mariokart spel. Hier mochten de Rakwis hun rijkunsten, weliswaar op een speelbord 😉, al eens op de proef stellen.

‘S middags schotelde de keuken hun klassieke kipcurry met rijst voor. Zoals altijd stelde ook deze zeker niet teleur en werd er vol op beslag gelegd op het heerlijk goedje. Hierna volgde een kort intermezzo in de vorm van een welverdiende platte rust. Zelfs de leden die hierbij niet konden stilzitten wisten hun tijd nuttig te besteden door enkele pracht brieven te schrijven voor het thuisfront.

Namiddag verraste de sloeberleiding hun leden met een cursus tie dye T-shirts verven. Hierdoor beschikken nu al onze sloebies over hun eigen gepersonaliseerd T-shirt. De Speelclubbers waren ondertussen genezen van hun handicaps en staken de handen uit de mouwen in: Het grote Speelclubstadsbouwspel. De Rakwis hadden alle brandstof verbrand in hun vorige race en besloten dus hun eigen te belonen met een petitbeurespel om wat calorieën terug te winnen.

Voor we het wisten was het alweer tijd voor het avondeten waar we onverwacht bezocht werden door het opperhoofd van de indianenstam die kwade bedoelingen zou hebben. Gelukkig schoot sheriff Joe al snel te hulp en ontdekten we dat de indianen helemaal niet zo gevaarlijk waren maar dat Joe’s collega drilmeester Chuck alles in de war had gegooid in de hoop de indianen een lesje te leren en te verjagen uit deze gebieden. Chuck vluchtte en Joe en de indianen besloten dat ze alleen door samen te werken van de drilmeester en zijn bende kunnen winnen. To be continued….

Na deze onverwachte wending was de daaropvolgende 17 sterrenmaaltijd van de keuken meer dan welkom. Deze was natuurlijk onze beroemde: Pasta a la Ivan. Na hier van genoten te hebben kropen de sloebers al langzaam in bed. Maar voor dat de lichten echt uit gingen speelden ze nog snel een spannend spelletje weerwolven. De speelclubbers rondden hun vorig groot spel af met een heuse bekendmaking van de winnaars. En de Rakwis wisten hun laatste beetjes energie kwijt te spelen aan enkele ruwe spelen en rondde af met het hilarische als en dan spel.

Deze bewogen dag zit er alweer op. Gelukkig hebben we er nog 2 zulke voor de boeg!