Kampblog GB ’23: Dag 2

Vandaag is bivak écht begonnen, de eerste volledige dag.

De rakwi’s hun hadden voormiddag een thema, namelijk “blind zijn” ze speelden torpedo, blind tikkertje en marco polo. Namiddag genoten de leden van een leuke een-tegen-allen en ‘s avonds gezellig weerwolven in bed.

De tito’s hadden een goede echte chiro-dag, ze hebben de hele dag spelletjes gespeeld zoals tussen twee vuren, ritme klaar, stok,… ook hebben ze het (best wel out-dated) doopconcept helemaal omgegooid en speelden ze een vettige estafette.

De keti’s hebben voor- en namiddag het pannenkoekenspel gespeeld, en hun pannenkoeken als vieruurtje lekker mogen opsmullen. ‘S avonds hebben ze aan hun shelter gewerkt en toen het donker werd glow in the dark spelletjes gedaan.

De aspi’s hebben het bouwen van hun shelter als prioriteit gesteld, ze zijn de hele dag aan het sjorren geweest om hun shelter zo snel mogelijk klaar te hebben. Tussendoor hebben ze een handje geholpen met de kampplaats gereed te maken voor de aankomst van de sloebers en speelclub.

Ook de OA’s hebben hard gewerkt aan hun shelter, namiddag maakten ze de kampplaats klaar voor de regen die voorspeld was. ‘S avonds hebben ze het gokspel gespeeld met onder anderen omgekeerd verstoppertje en gewaagde uitdagingen. Ze sloten de avond af rond het kampvuur.

Bij de avondformatie kwam de enige echte Eugène Van Leemhuyzen ons een bezoekje brengen en hebben we allemaal goed gedanst en gezongen. Plots doken er twee supermodellen op, Coco en Chanel. Zij streden voor een ster op de Wall Of Fame door onze groepen in te zetten om een zo lang mogelijke klerenketting te maken. Chanel triomfeerde met de hulp van de tito’s, aspi’s en de jongens van OA’s.