Kampblog GB ’23: Dag 1

Eindelijk was het dan zo ver: de leiding van Chiro Bilzen zetten hun eerste stappen op de kampplaats de Landelijke omheining te Lokeren. Het was al 2 uur in de namiddag en er was nog veel te doen vooraleer de eerste leden zouden arriveren.

Het startschot werd gegeven met het arriveren van de 10 meter lange camion. Deze zat immers volgeladen met: sjorbalken, tenten en al het materiaal dat het hele kamp mocht dienen. De camion werd uitgeladen en alles vond, langzaam maar zeker een plaatsje voor de komende 10 dagen.

Om 17 uur of soms zelfs al ietsje vroeger verschenen ook al de eerste tito’s en rakwi’s die met veel enthousiasme begonnen uit te zoeken wie waar zou slapen en daarna even nieuwsgierig de kampplaats begonnen te verkennen.

De eerste formatie van het kamp zag Ralph en Lauren, de meest populaire personen in heel Lokeren en omstreken, een intreden doen waarbij ze ons welkom heetten op de kampplaats en waar ook zij hun enthousiasme toonden voor de komende 10 dagen.

De keukenploeg had natuurlijk ook niet stilgezeten alle potten en pannen hadden nog maar net een plaatsje vonden of ze werden alweer uitgehaald voor het bereiden van het avondeten. Na het aflopen van de eerste formatie stormden de leden naar binnen om vervolgens te kunnen smullen van een bord heerlijke chili con carne. 

De rakwi’s vulde de rest van de dag met een hele hoop door elkaar gemixte spellen, beter gekend als het chaosspel. Deze zorgden voor een energieke start van het kamp.

De tito’s keti’s, aspi’s en old-aspi’s hadden hun handen de hele dag vol met het opzetten van tenten en de basis te leggen aan de shelters. Dit jaar heeft Chiro Bilzen immers een nieuwe oudere afdeling en dat betekent dat er dit jaar een heel shelterkomplex zal ontstaan op onze gronden. Wie zal de chicste weten te bouwen?…

Een drukke dag, maar een perfecte basis voor de rest van ons kamp!

Heel veel groetjes uit Lokeren!!!