Kampblog KB ’23: Dag 3

Dag 3 van klein bivak is aangebroken. We begonnen de dag zoals gewoonlijk met de ochtendformatie. Onze vrienden Ambiorix, Eloise en ridder kwamen ons een bezoekje brengen en waren nog steeds wat overstuur wat er gisteren gebeurd was. Eloise klonk bezorgd en had het gevoel dat er binnenkort iets ergs ging gebeuren. Plots hoorden ze geritsel in de verte en de slechteriken kwamen uit het struikgewas gesprongen! Een groot gevecht ontstond en Ambiorix en de ridder probeerde iedereen te beschermen. Maar tevergeefs: één van de mannen wist achterom te sluipen en prinses Eloise werd ontvoerd. Ambiorix was er niet goed van: zijn geliefde prinses was weg en hij wist niet waar ze was. Vastberaden om haar terug te vinden besloot hij met ridder terug te gaan naar het kasteel en daar een plan te bedenken om Eloise te bevrijden.

Ondanks de ontvoering lieten we ons niet van de kaart brengen en begonnen we aan het ontbijt. Daarna speelden de sloebers het spelletje 1 tegen allen waarbij ze allemaal verschillende opdrachten moesten vervullen. De speelclub maakte hun eigen lekkernijen in het petit-beurrespel en de rakwi’s hielden een stoelendag. s’Middags had de keuken weer lekker eten voorzien: wortelpuree met gehaktballen en jagersaus. Natuurlijk hangt er ook een welbekende traditie aan dit gerecht vast. De tafel die de gehaktbal met een spruit erin krijgt, mag een extra dessertje eten. Uiteindelijk kon tafel 4 zich hiermee als zoete overwinnaar bekronen.

Na de platte rust stond iedereen weer vol energie klaar om de namiddag in te gaan, tot plots Ambiorix en ridder het veld weer opgelopen kwamen. Ze hadden een plan bedacht om samen de prinses te bevrijden. Ze moesten de leden wel waarschuwen, want de tocht om haar te bevrijden was niet zonder risico’s. Toch begon iedereen zonder twijfel aan de tocht, vastberaden om kosten wat kost de prinses bevrijden. De tocht was lang en gevaarlijk maar uiteindelijk vonden we Eloise, weggestopt in de bosjes. Ambiorix en ridder trokken hun zwaar en jaagde de slechteriken weg. Ambiorix haastte zich naar Eloise en bevrijdde zijn geliefde vrouw. Opgelucht viel Eloise in de armen van haar man. Eloise en Ambiorix waren Chiro Bilzen zo dankbaar dat ze een s’avonds groot feest organiseerden, en iedereen was uitgenodigd!

Na de bevrijding speelden de afdelingen nog een spelletje of twee in afwachting tot het avondeten. Daar kon iedereen genieten van lekkere hotdogs. De dienstleiding had de opdracht gekregen van Ambiorix en Eloise om na de afwas het feestje klaar te zetten in de troonzaal. Nadat iedereen zijn mooiste outfit had aangetrokken was het tijd om te feesten 🥳. Na het feestje namen ridder, Eloise en Ambiorix afscheid van de kinderen, en zo was het alweer tijd om voor de laatste keer dit kamp het bedje in te kruipen.