Kampblog KB ’23: Dag 2

De dag begon met een koud, maar stralend zonnetje. Als ontbijt kregen we chocolade bij de boterham. De sloebers amuseerden zich in de voormiddag met Rotte Eieren, Vlaggenspel, Stoel Omduwen en Bandsleuren. De speelclubbers gingen even als gehandicapten door het leven. De rakwi’s hielden de hele dag een Levende gezelschapsspelendag. In de voormiddag begon deze dag met Levend Kwartet, Jungle Speed en Dammen.

Na de platte rust had iedereen weer energie om verder te spelen. De sloebers streden om de eerste plaats in een estafette en het Reclamespel. Ook de speelclub zocht vlijtig naar de reclamebladen die over de kampplaats verspreid lagen om zo de snelste te zijn bij het Reclamespel. Voor het avondeten speelden zij nog een potje Weerwolven. De rakwi’s zetten hun levende dag verder met Levend Risk.

Voor de hongerige kindjes zich aan het avondeten konden zetten kregen we nog een bezoek van Ambiorix en zijn ridder. Ze vertelde ons dat ze sporen gevonden hadden van het vijandelijk leger. Die zitten dus in de buurt! Ze hebben schrik dat ze van plan zijn om binnenkort de prinses Eloise te ontvoeren. En vlak nadat ze terug naar hun verblijf vertrokken kwamen een paar soldaten van dit leger de kampplaats opgestormd! Maar gelukkig konden Ambiorix en zijn ridder nog net op tijd terug lopen om ze te verjagen. Na een spannend gevecht werd de vijand overweldigd en sloegen ze op de vlucht; alhoewel Ambiorix ze snel terug verwacht om zijn dierbare Eloise van hem af te pakken.

Na het eten lazen de sloebers nog enkele moppen voor om goedgezind hun bedje in te kunnen. De speelclub kon al hun energie kwijt en heeft voor de avond stevig gedanst. De rakwi’s konden zich nog even uitleven met Inbrekertje, Rippelstippel en Weerwolven.