Kampblog GB ’22: Dag 5

Na weer een heerlijke nachtrust zijn we weer van start gegaan met de tafelverdeling van de jongste groepen. Daarnaast was iedereen zich ook aan het verheugen op de
keti-aspi voetbalderby.

Na de formatie hebben we genoten van het geweldige cornflakes ontbijt. Vervolgens gingen de afdelingen van start met hun activiteiten. De sloebers begonnen met heerlijk verkoelende waterspelen om de warmte te weren. De speelclub vulde de tijd en buikje met het chocospel. Daarnaast streden de rakwi’s in een heftige laddercompetitie. De tito’s lesten hun dorst en lieten hun stem horen tijdens een watercantus.

De keti’s en aspi’s hadden hun voormiddag besteedt met het voorbereiden en spelen van de voetbalderby. De 2de editie van de voetbalderby was adembenemend. Aan de rust was de stand 1-1 na een paar mooie doelpunten, maar in de 2de helft na een aantal wissels konden de aspi’s een voorsprong uitbouwen en behouden waardoor ze zegevierden met een eindstand van 6-3.

De middagformatie bracht ons twee jagers die ons trakteerde op een potje jagerbal. Vervolgens had de keuken weer een kampklassieker bereid, de hele Chiro kon weer genieten van de befaamde kip-curry. De kip-curry gaf iedereen weer de kracht om zich te kunnen inzetten in de massaspelen.
Hierbij waren de Chiro gesplitst in de drie jongste en drie oudste afdelingen, vervolgens speelde ze allerlei leuke spelletjes om dan te eindigen met een gigantische stoelendans die wel met de volledige Chiro gespeeld werd.

Deze massaspelen liep bijna door tot aan de avondformatie waarbij we een bezoekje kregen van 2 professionele inbrekers, ze hebben de leden een aantal dingen bijgeleerd door middel van het spel ‘inbrekertje’. Daarna konden ’s avonds onze handjes vuil maken aan het ‘doe-het-zelf-hamburgerbuffet. Deze lange maaltijd zorgden ervoor dat er ’s avonds voor de twee jongste groepen weinig tijd over schoot, de dag werd voor hen dus geëindigd met een aantal kleine spelletjes zoals ‘ik zit in het groen’ en ‘stoelflip’. De rakwi’s terzijde werden nog op de proef gesteld met een fijne quiz. De tito’s hebben hun avondje rustig besteed, de keti’s hebben hun avond afgesloten met een gewaagd vuurspel. De Aspi’s hebben zichzelf warm gehouden aan hun vuurtje en hun vermaakt met ‘blackbox’.

Hierna waren de lichten uit en kon iedereen weer dromen over morgen…

Groetjes Brecht en Pharrell