Kampblog GB ’22: Dag 4

Vandaag werden we wakker met een stralend zonnetje op dag 4. Met het spel 1-2-3 piano tijdens de ochtend formatie van Lucas en Maddy werd iedereen al wat wakker.

De vierde dag is een belangrijke dag want vandaag komen de jongste leden naar de kampplaats voor 7-daagjes chiro kamp. De komst van de sloebers en speelclub gaat gepaard met de bezoekdag. Hiervoor moesten er nog wat voorbereidingen gedaan worden en wat werk verzet worden.

Na het ontbijt begonnen de oudste afdelingen aan die voorbereidingen. De apsis & ketis hielpen de frigo’s te vullen, tafels klaar te zetten en de wc’s te poetsen. De Tito’s ondersteunde waar nodig. Zij controleerde elkaar ook op luizen en teken, gelukkig werd er niets gevonden. De Rakwis zorgde ervoor dat de kampplaats afval vrij werd door papiertjes te rapen en heel de kampplaats te controleren op verspreid materiaal. De leiding en dienstleiding zorgde ervoor dat het voetbalveld er stond en de tribune in elkaar werd gesjord. De keuken was de hele dag druk in de weer om pasta a la Ivan klaar te krijgen voor de bezoekers en Chiro Bilzen.

Uiteindelijk was het zo ver, de eerste jonge leden en ouders kwamen op de kampplaats aan. Elk jaar is er tijdens de bezoekdag de traditie dat de vaders voetballen tegen de leiding. Dit jaar was dat weer het geval. In de vlakke zon bij temperaturen rond de 30 graden was het zeker een pittige match. Tijdens de rust stond het 2-1 voor de vaders. Na de rust kwam de leiding terug, de eindscore na de 2de helft was 3-3. Dit betekende verlengingen maar door het warme weer zijn ze dadelijk overgeschakeld op penalty’s. De eerste penalty’s gingen er voor beide teams vlot in. Daarna werden er wel veel gemiste strafschoppen genoteerd. Na 13 penalty’s voor elk team was de eindscore 7-7. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd en dit zorgt ervoor dat de voetbalmatch van Mol 22’ op een gelijkspel eindigde.

De pasta a la Ivan viel bij iedereen in de smaak en na het eten was het tijd om afscheid te nemen van de bezoekers. Na het vertrek werd er door de oudste afdelingen vooral opgeruimd en de jongste speelde nog wat leuke kleine spelletjes voor het tijd was om onder de lakens te kruipen.