Kampblog KB ’22: Dag 2

Vandaag de eerste ochtend op kamp. De wekdienst stond paraat en voor het ontbijt werden we verrast door Disco Danny en Funky Fanny, zij hadden onze hulp nodig en leerden ons een kei cool dansje.

Na het ontbijt hebben de sloebers zich geamuseerd met het chocospel, terwijl de speelclubbers hun eigen speelclubstad gingen bouwen. De rakwi’s hebben zich geamuseerd met bandspelletjes.

Na de platte rust gingen alle spelletjes verder. De sloebers deden allerlei kleine spelletjes, de speelclubbers speelden kaartspelletjes en de rakwi’s speelden het reclamespel en zip zap boing.

Voor het avondeten trad het plannetje van Disco Danny en Funky Fanny in werking: Er werd een ‘nepfeestje’ georganiseerd om de Boenkeboenkebende naar hier te lokken. Hoe weten we wie ze zijn? Simpel: Iedereen die het aangeleerde dansje niet kan meedansen is één van hen! Maar het liep niet van een leien dakje… Midden in het feestje kwam een groep binnenvallen die zichzelf de ‘Metalmannen’ noemde. De mannen verkondigden dat zij degenen waren die de discospullen gestolen hadden, de Boenkeboenkebende was dus onschuldig! Met dit nieuwe inzicht denken onze Discohelden even na over hoe we de spullen nu terug moeten krijgen.

Amai, zo een wending aan het verhaal, daar krijgt een mens honger van. Om de dag goed af te sluiten kregen we gelukkig lekkere soep met chips om na het eten wat te ravotten en dan te gaan slapen.