Kampblog KB ’22: Dag 1

Beste ouders, beste lezers,… Na enkele coronajaren (maar het voelde als een eeuwigheid) is het eindelijk weer zover: Chiro Bilzen gaat op Klein Bivak! En dat vatten we aan met een geweldige start. De dikke regenwolken maakten even een gaatje voor de zon zodat we alle leden droog konden ontvangen.

Na ons te installeren in de gezellige chirolokalen van Chiromeisjes Retie kon de eerste formatie al beginnen. Hier kwamen ‘Disco Danny’ en ‘Funky Fanny’ opduiken. Zij gaven de kinderen een rondleiding over wat de volgende drie dagen hun thuis zal zijn. Maar ze voorspelden ook onheil: Hun disco-apparatuur lijkt in lucht te zijn opgegaan. Het enige teken dat achter bleef was het logo van de ‘Boenkeboenkebende’, tegenhangers van de Discogroep van Danny en Fanny. Laten we zien wat dat gaat geven…

Na de formatie ging elke afdeling zijn eigen weg uit: De sloebers speelden vandaag het vlaggenspel, tienbal, stoelduwen, kiekeboe en tijdens de regen wat commando pingelen.
De speelclub deed buiten het kwartetspel, kiekeboe en trefbal. Binnen wachtten ze af op het betere weer met weerwolven, aikezoemba en telefoontje.
Tot slot amuseerden de rakwi’s zich met weerwolven, levend kwartet, commando pingelen en het hoekenspel.

Al bij al een geslaagde start, die bovendien werd afgesloten met een heerlijke portie pasta Ivan van de keukenploeg!