Kampblog GB ’23: Dag 6

Bij het opkomen van de ochtendzon is ook dag 6 aangebroken. Dit was een dag waar veel leden naar uitkeken: aspidag! Bij het wakker worden merkten we op dat er toch iemand anders in het bed van de leiding lag. Nieuwsgierig probeerden we te raden wie het was. Het werd voor iedereen zeker een goed gevulde dag.

De sloebers brachten in de voormiddag een gezelschapsspel tot leven en speelden ganzenbord, gevolgd door een kort kennismakingsspelletje. De voormiddag werd verder aangevuld door hondje baasje. Namiddag hadden de aspi’s een grote 1-tegen-allen voorbereid die verder werd aangevuld door waterspelletjes. De zon scheen ten slotte eindelijk. De dag werd feestelijk afgesloten door een zaklampfeestje in de kamer.

De speelclubbers begonnen de voormiddag met het smokkelspel waarbij ze probeerden zoveel mogelijk muntjes naar de overkant te brengen zonder dat de politie ze afnam. De voormiddag werd verder aangevuld door bananenboom, vlaggenroof en een stevig potje voetbal. Nadat ze even tot rust gekomen waren tijdens de platte rust waren ze helemaal klaar voor wat de aspi’s namiddag nog voor hen in petto hadden. Ze werden eerst wat verfrist door een spelletje tik tak boem waarbij ze een natte spons gebruikten in plaats van een bal. 

De rakwi’s leerden elkaar eerst een beetje beter kennen door enkele kennismakingsspelletjes en speelden in de voormiddag ook nog cactus-en-bloem en cijfertrein. In de namiddag konden ze zich helemaal uitleven tijdens een vettige dag met scheerschuimspelletjes, een estafette, bandsleuren en een modderglijbaan. Iets waar ze al lang naar uitkeken. Om terug proper aan tafel te zitten hebben ze nog gediscodouchet met muziek, discolicht en een waterpistool. In de avond kwamen ze erachter wie de stad saboteerde tijdens weerwolven.

Ook voor de tito’s was het een drukke dag. Ze begonnen de dag me een watercantus waardoor de sfeer er meteen inzat. Daarna konden ze laten zien wie er het beste kan worstelen door hondje baasje. Na het middageten volgde een gewenste platte rust. In de namiddag konden ze hun tactieken in de strijd gooien en proberen de vlag van het andere team te bemachtigen met blaaspijpen. Ze speelden gotcha, free for all, vlaggenroof en protect the king. Ze eindigden de namiddag met het gokspel. Na het avondeten hebben de tito’s vuur leren maken in het vuurspel. Nu iedereen vuur kon maken hebben ze de avond afgesloten met een kampvuur in de shelter en een spelletje white box.

Voor de keti’s was het vandaag geen aspidag maar ketidag waarop de keti’s zelf leiding waren van hun afdeling. Om de dag nog beter te maken hadden ze ook nog eens uitslaapdag en konden ze een uurtje langer eten en rustig ontbijten. Doorheen de dag hadden ze in groepjes een activiteit voorbereid en mochten ze leiding zijn tijdens deze activiteit. Eerst haalden ze het casino naar Lokeren en speelden ze het gokspel om zoveel mogelijk pokermuntjes te kunnen winnen. Als tweede konden de keti’s zich van hun sportievere kant laten zien tijdens een potje honkbal. In de namiddag deden ze nog een originele variant op 1-tegen-allen. In de avond hielden ook zij een watercantus.

De leiding die voor deze dag nog eens aspi’s waren, konden hun dag beginnen met 65 kg patatten jassen, gevolgd door de rest van de diensten. Doorheen de dag speelden ze een rode draadspel waarbij ze punten konden winnen en verliezen door kleinere spelletjes te spelen. Zo speelden ze stok, krokodillengevecht, tik tak boem, blad-steen-schaarcompetitie en nog zoveel meer. Welkom ging uiteindelijk lopen met de overwinning.

Ook de old aspi’s konden heerlijk genieten van een extra uurtje slaap en een rustig ontbijtje. Vervolgens gingen zij Lokeren in om de stad te verkennen.

Tijdens de avondformatie zijn ook de groepsfoto’s per afdeling en van de hele chiro gemaakt. We hebben even moeten roepen en wachten op de old aspies omdat zij iets te laat terug waren van hun uitstapje.