Kampblog GB ’23: Dag 5

Vandaag is het bivak echt gestart voor onze jongste leden! Hun eerste volledige dag! Wat keken ze er naar uit. Na een goede nachtrust voor de oudste leden, begon de dag vrij rustig. De voormiddag bestond uit verschillende activiteiten per afdeling en namiddag stond onze voetbalmatch tussen de Keti’s en Aspi’s op de planning.

In de voormiddag hebben onze sloebers zich goed geamuseerd met verschillende leuke bal- en teamspelen en daarna nog wat vrij spelen.

De speelclub is de dag begonnen met een potje trefbal om in actie te schieten. Hierna waren ze helemaal klaar om er in te vliegen en hebben ze verstoppertje tik gespeeld. Van al dat actief bezig zijn, hadden ze even nood aan een rustig potje weerwolven.

De rakwi’s zijn gestart met een leuk dominospel. Hierbij streden ze om de mooiste constructie te maken met dominoblokjes.

De tito’s zijn na het ontbijt er meteen ingevlogen met een vettige voormiddag vol leuke spelletjes. Zo hebben ze Twister met verf en scheerschuim gespeeld om de spieren goed op te warmen voor een ruw potje tussen 2 vuren, waar er werd gestreden om de bal vol scheerschuim. Afsluiten van de vettig voormiddag deden ze met billekeklets waar er veel scheerschuim in het rond vloog en natuurlijk volgde er nog een hoognodige douche met muziek.

De keti’s zijn voor een voormiddagje plots veranderd in bomma´s en bompa’s. Zij hebben het vooral op hun gemakje gedaan en bingo gespeeld met z’n allen. Natuurlijk hebben zij zich ook voorbereid op de match.

De aspi’s zijn rustig aan hun dag begonnen en hebben een ontspannende ochtend gehad. Hun ochtend bestond vooral uit het voorbereiden van de voetbalmatch tegen de keti’s…..

De oa’s zijn dan weer rustig gestart aan hun dag met een potje ik zit in het groen en ook speelde ze nog ritme klaar.

Namiddag stond dan onze grote keti-aspi voetbalmatch op de planning. Er werd goed gestreden om de match te winnen. De jongere leden hebben zich goed vermaakt tijdens de voetbalmatch met kunstwerken te maken om onze keti’s en aspi’s toe te juigen. De aspi’s wonnen de match met een score van maar liefst 5-1.

Om de dag af te sluiten hebben de sloebers een zaklampfeestje gehouden en gekke moppen verteld terwijl de speelcub leuke stoelspelletjes speelden.

De rakwi’s hebben hun dag in groep afgerond aan een gezellig klein kampvuurtje met wat chips, nootjes, marshmallows en enkele leuke meezingers. De tito’s hebben hun dag dan weer afgesloten met een paar rondes stop de band en een leuk smokkelspel in het donker.

De Keti’s hebben zich in de avond nog voorbereid op de ketidag waarbij ze zelf leiding mochten zijn en elk een activiteit in groepjes moesten organiseren. Afsluiten deden ze met een gezellig vuurtje want het was lekker droog weer.

De apsi’s hebben hun overwinning van de voetbalmatch goed gevierd en hebben zich voorbereid op hun apsidag van de volgende dag.

Dat was weer een geslaagde dag voor vandaag op naar dag 6!