FAQ Groot Bivak

We kregen groen licht om op kamp te gaan, maar er zijn heel wat maatregelen aan verbonden. Daarom ziet ons Groot Bivak er dit jaar anders uit dan anders (korter, verschillende bubbels,…). We begrijpen dat dit vragen oproept. Daarom bundelen we enkele veelgestelde vragen. We proberen deze lijst regelmatig aan te vullen. Als onze voorbereiding verder gevorderd is, organiseren we ook online sessies voor alle ouders.


Ik heb kinderen in verschillende bubbels, mogen zij samen aankomen op kamp en materiaal delen?

Jammer genoeg niet. Ons kamp bestaat uit verschillende bubbels van maximaal 50 personen en mensen uit verschillende bubbels mogen in geen enkel geval contact met elkaar hebben, tenzij op 1.5 meter en met mondmasker. Om dit in de praktijk haalbaar te houden, komen bubbels op verschillende tijdstippen aan op kamp. Ook moeten broers en zussen uit verschillende bubbels dus al hun materiaal apart voorzien.

Waarom is het kamp maar 5 of 7 dagen in plaats van 7 of 10?

Dit doen we om verschillende redenen. Zo is de lokale chiro van onze kampplaats op 21/7 en 31/7 zelf nog bezig met in- en uitladen voor hun kamp. En zijn onze aspi’s 2 dagen bezig met de opbouw en afruim waar, door de te volgen maatregelen, dit jaar veel meer bij komt kijken. Ook kunnen verschillende activiteiten niet doorgaan door de coronamaatregelen, zoals een bezoekdag en uitstappen. En we willen vermoeidheid (na bijvoorbeeld een week kamp) ook vermijden omdat dan ziektes toeslaan. Tenslotte zien we ook in dat het volhouden van alle maatregelen (geen enkel contact tussen bubbels, veel ontsmetten,…) niet simpel zal zijn, zowel voor leden als leiding. Daarom hebben we beslist het kamp voor iedereen in te korten. Dit jaar gaan we dus voor “kort maar krachtig!”. Maar toch willen we graag als 1 groep gelijktijdig op kamp (en dus niet in verschillende periodes), daarom de gekozen data. De aspi’s en hun eigen leiding beëindigen hun kamp op 28/7, al de rest gaat op 27/7 naar huis.

Mogen we carpoolen naar kamp?

Dit hangt af van de maatregelen die op dat moment gelden. Zo kan je bijvoorbeeld in de auto zitten met iemand die op dat moment in je persoonlijk contactbubbel zit, hou er wel rekening mee dat ook de persoon die rijdt dan in deze bubbel moet zitten. Maar de maatregelen kunnen natuurlijk wijzigen, dus een sluitend antwoord kunnen we op dit moment niet geven.

Slapen de sloebers buiten, bij de aspi’s?

De sloebers slapen, net als andere jaren, binnen. Hun eetplaats en sanitaire voorzieningen gaan wel buiten zijn. Dit omdat ze samen met de aspi’s in een bubbel zitten en de voorzieningen binnen voorzien zijn voor de speelclub-rakwi bubbel. Het komt er dus op neer dat iedereen slaapt zoals andere jaren.