Kampblog GB ‘24: Dag 1

Vandaag was de eerste dag van ons Chiro-kamp, en de Tito’s zijn vol enthousiasme aan hun avonturen begonnen. Bij aankomst hebben ze hun eerste tent opgezet, waarbij ze meteen lieten zien wat ze in hun mars hebben. De samenwerking verliep vlot, en de tent stond binnen no-time overeind.
Na het opzetten van de tent was het tijd voor wat actie: we speelden een spannende ronde kamaddy. Het spel zorgde voor veel gelach en plezier en was de perfecte manier om de groep nog meer te verbinden. Na het spel ploften we neer in de stoeltjes om na te praten en te genieten van het mooie weer. De gesprekken varieerden van leuke anekdotes tot wat ons de komende dagen te wachten staat.
Als afsluiting van de dag hebben de Tito’s meegedaan aan de “blackbox”, een mysterieuze en uitdagende activiteit die zorgde voor veel spanning en sensatie.

De Keti’s kwamen om half drie op de kampplaats aan. Ze begonnen meteen met het uitladen van hun spullen en maakten zich klaar voor een drukke middag. Na het opbergen van hun bagage namen ze de verantwoordelijkheid voor de eerste afwas en hielpen ze mee met het opzetten van de safari, een activiteit die hun teamgeest en organisatievaardigheden versterkte.
Na de eerste avondmaaltijd was het tijd voor de Keti’s om hun eigen tenten op te zetten. Met veel enthousiasme en energie toonden ze hun zelfstandigheid en zorgden ze ervoor dat alles in orde was voor de nacht.
Nu de avond valt, zijn de Keti’s in hun tenten gekropen, waar ze elkaar verhalen vertellen. Van spannende avonturen tot grappige herinneringen, de tenten gonzen van het gepraat en gelach.

De aspi’s kwamen na een vermoeiende maar erg geslaagde 4-daagse aan op de kampplaats, hier schootten ze meteen in actie bij het uitladen van de overvolle camion. Ook bij hun shelter ging het erg vlot, de tenten stonden in een mum van tijd recht en de eerste gaten van hun zwembad zijn uitgeschept. De aspi’s hebben als eerste de douches kunnen uittesten waardoor er een lekker geurtje in de tent hing. Al bij al was het een leuke dag en zijn de aspi’s helemaal klaar voor de komende dagen in Horebeke.

De eerste dag van het kamp was een groot succes voor zowel de Tito’s als de Keti’s. Met tenten opgezet, leuke spellen gespeeld, en nieuwe vriendschappen gevormd, kijken we uit naar wat de rest van de week ons zal brengen. Het kamp is pas net begonnen, en de avonturen wachten op ons!